Pages

Friday, June 5, 2009

the most expensive cars in the world


1. Bugatti Veyron $1,700,000. This is by far the most expensive street legal car available on the market today. It is the fastest accelerating car reaching 0-60 in 2.6 seconds. It claims to be the fastest car with a top speed of 253 mph+. However, the title for the fastest car goes to the SSC Ultimate Aero which exceed 253 mph pushing this car to 2nd place for the fastest car.

2. Lamborghini Reventon $1,600,000. The most powerful and the most expensive Lamborghini ever built is the second on the list. It takes 3.3 seconds to reach 60 mph and it has a top speed of 211 mph. Its rarity (limited to 20) and slick design are the reasons why it is so expensive and costly to own.


3. McLaren F1 $970,000. In 1994, the McLaren F1 was the fastest and most expensive car. Even though it was built 15 years ago, it has an unbelievable top speed of 240 mph and reaching 60 mph in 3.2 seconds. Even as of today, the McLaren F1 is still top on the list and it outperformed many other supercars.4. Ferrari Enzo $670,000. The most known supercar ever built. The Enzo has a top speed of 217 mph and reaching 60 mph in 3.4 seconds. Only 400 units were produced and it is currently being sold for over $1,000,000 at auctions.


5. Pagani Zonda C12 F $667,321. Produced by a small independent company in Italy, the Pagani Zonda C12 F is the 5th fastest car in the world. It promises to delivery a top speed of 215 mph+ and it can reach 0-60 in 3.5 seconds.


6. SSC Ultimate Aero $654,400. Don't let the price tag fool you, the 6th most expensive car is actually the fastest street legal car in the world with a top speed of 257 mph+ and reaching 0-60 in 2.7 seconds. This baby cost nearly half as much as the Bugatti Veyron, yet has enough power to top the most expensive car in a speed race. It is estimated that only 25 of this exact model will ever be produced.


7. Saleen S7 Twin Turbo $555,000. The first true American production certified supercar, this cowboy is also rank 3rd for the fastest car in the world. It has a top speed of 248 mph+ and it can reach 0-60 in 3.2 seconds. If you are a true American patriot, you can be proud to show off this car.8. Koenigsegg CCX $545,568. Swedish made, the Koenigsegg is fighting hard to become the fastest car in the world. Currently, it is the 4th fastest car in the world with a top speed of 245 mph+, the car manufacture Koenigsegg is not giving up and will continue to try and produce the fastest car. Good luck with that!


9. Mercedes Benz SLR McLaren Roadster $495,000. A GT supercar, the SLR McLaren is the fastest automatic transmission car in the world with a top speed of 206 mph+ and reaching 60 mph in 3.8 seconds. It is a luxurious convertible with a really powerful engine, which results in outstanding performances and style.


10. Porsche Carrera GT $440,000. A supercar with dynamic stability control and a top speed of 205 mph+ and it can reach 0-60 in 3.9 seconds. The Porsche Carrera GT applies the absolute calibers of a true racing car to offer an unprecedented driving feeling on the road.

the superb five


who are they?they are the top 5 best players in the world in 2008.

the list is;

1)Cristiano Ronaldo (Manchester United)
2)Lionel Messi (Barcelona)
3) Fernando Torres (Liverpool)
4)Kaka (AC Milan)
5)Xavi (Barcelona)

who are going to be the best player in 2009?will they again be in top 5 list?

IDEOLOGI KEMAL ATATURK


Siapa tidak kenal Kemal Ataturk. Beliau adalah raja sekular sehingga apabila dia mati jasadnya tidak boleh ditanam (tidak diterima bumi)


1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt/ROK.
2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tie dan topi (sesuai dengan kehendak barat)
3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita di sebuah parti umum yang pertama di Ankara.
4. Beliau pernah menegaskan bahawa "negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden"
5. Menggalakkan minum arak secara terbuka.
6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki
7. Menukar azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur Arab dan Parsi.
8. Mengambil arkitek-arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah mengukir patung-patung dan tugu-tugunya di seluruh bandar Turki.
9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan
10. Agama Islam juga di buang sebagai Agama Rasmi negara.
11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan
12. Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.
13. Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.
14. Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.
15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.
16. Membatalkan undang-undang waris, faraid secara Islam
17. Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.
18. Menganggap dirinya Tuhan sama seperti Firaun.

Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya "siapa tuhan dan dimana tuhan tinggal?". Oleh kerana takut, askar tersebut menjawab 'Kamal Atartuk adalah tuhan". Beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.

KEMATIAN KAMAL ATARTUK YANG MENYEKSAKAN

Di saat kematiannya, Allah telah datangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia.

Antaranya ialah:
1. Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki di mana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan.
2. Sakit jantung
3. Penyakit darah tinggi
4. Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba untuk menyiram rumahnya 24jam.

Pembantu-pembantunya juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkan beliau. Maha suci Allah, buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang. Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka-mereka yang bertanggung jawab telah menghantar beliau ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk. Allah itu Maha Besar, panasnya tak juga hilang! Pada 26 September 1938, beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas dan sedar selepas itu tetapi beliau hilang ingatan.

Pada 9 November 1938, beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya meninggal dunia. Sewaktu beliau meninggal, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan menyembahyangkan mayat beliau. Mayat ini diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta ulama-ulama Turki memandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya.

Tidak cukup dari itu, Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya (saya tak dapat nak bayangkan bagaimana tanah tidak menerimanya). Disebabkan putus asa, mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke alam muzium yang diberi nama Etna Grafi (kalau tak silap dengar) Ankara selama 15 tahun (sehingga tahun 1953).

Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula, tapi Allah Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya. Habis ikhtiar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan mar-mar beratnya 44 ton. Mayatnya ditanam di celah-celah batu mar-mar.

Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengan Kamal Atartuk telah mengatakan bahawa "jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Atartuk!"

Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

Renung dan fikirkanlah!

Thursday, June 4, 2009

aku rindu korang semua!

ni suma kawan2 sekolah lama aku ( sek ren islam sri aman ).ni kami wat bbq tau.rindu korang semua oiiit!

wajah-wajah cemerlang yang ditakuti kerajaan BN


Nik Nur Madihah (20 A) pelajar terbaik SPM Malaysia 2008
MAAHAD MUHAMMADI PEREMPUAN

insiden yang 'tidak disengajakan' oleh kerajaan: melaporkan beliau pelajar Sekolah Naim Lilbanat & melaporkan rakaman tempat temubual dengannya diambil di dewan Pasir Mas sedangkan beliau ketika itu berada di dewan Maahad Muhammadi Perempuan (Kota Bharu).Siti Fatimah Mokhtar(18 A) pelajar terbaik SPM Kelantan 2006
MAAHAD MUHAMMADI PEREMPUAN

insiden yang 'tidak disengajakan' oleh kerajaan; tidak menobatkan beliau sebagai pelajar terbaik Malaysia 2006. KP tidak mahu mengakui bahawa Siti Fatimah telah memecahkan rekod Nur Amalina yang dibuat pada SPM tahun 2004. Nur Amalina hanya mendapat 17 1A sahaja, tetapi telah dijulang melambung dengan pelbagai anugerah termasuk Tokoh Maal Hijrah.sebenarya kedua-dua pelajar ini melakukan' jenayah' yang menyebabkan merekan menerima hukuman sebegitu rupa.'Jenayah' mereka berdua yang dikenalpasti ialah ;

1)Pelajar Sekolah Agama Yayasan Islam Kelantan.
2)Berasal dari Negeri Islam Kelantan.
3)Bukan ahli Puteri UMNO Baru.


menteri bodoh + langkah bodoh = kerajaan jumud

Belum ada negara yang hadkan ruang kepintaran rakyatnya selain Malaysia Boleh. Ambil lebih dari 10 perkara dalam SPM sudah biasa di Malaysia dan terbukti memberi ruang kehebatan minda rakyat yang creative.

Seperti biasa, apabila seorang menteri baru dilantik, dia cuba buat perubahan untuk tayang kehebatannya. TS Muhyiddin berjaya mencipta sejarah sebagai Menteri Pelajaran paling jumud dan bodoh dalam dunia.

adakah langkah ini diambil kerana Muhyiddin dan rakan-rakan sekapal dengannya takut akan kecemerlangan yang ditonjolkan pelajar sekolah YIK
Nik Nur Madihah Nik Mohd Kamal yang mendapat 20 A dan Siti Fatimah Mokhtar(18 A)?mereka takut akan muncul pelajar daripada sekolah agama YIK yang akan mendapat 23 A atau lebih pada masa hadapan?

tolonglah jawab soalan ini wahai TS Muhyiddin jika anda benar.